A magyarok általában nem a legundorítóbb ételeikkel szoktak dicsekedni. Sokkal szívesebben büszkélkedünk a híres magyar fogásokkal, amelyeket mindenhol ismernek és szeretnek. Ez a cikk ebből a szempontból meglehetősen rendhagyó: az öt magyar ételről szól, amit a külföldiek a legundorítóbbnak találnak. Olvass tovább, hogy megtudd, melyek ezek!
Az interneten van néhány őszinte videó és cikk arról, hogy a külföldiek mit találnak különösen visszataszítónak. A noizz.hu megírta a külföldiek által legundorítóbbnak gondolt magyar ételek toplistáját.
Pacalpörkölt. Forrás: Facebook/Józsi bácsi vendéglője és szállodája
A pacalleves vagy pacalpörkölt olyan leves vagy pörkölt, amelyet pacalból, vagyis tehén- vagy bárány-/birkagyomorból készítenek. Széles körben másnaposság elleni gyógyírként tartják számon, akárcsak nagymamáink húslevesét. Egyesek szerint különösen gusztustalanul néz ki, és még gusztustalanabb, ha arra gondolunk, hogy kimosott gyomorból készül. Persze ennek ellenére vannak, akik imádják.
Szalontüdő. Forrás: Facebook/Kockás Kifőzde
A szalontüdő, más néven savanyú tüdő egy olyan étel, amelyet a sertés szívéből és tüdejéből készítenek. Készülhet marha- vagy bárányhúsból is. Nemcsak az alapanyagtól borzonganak a külföldiek, hanem a színétől és az állagától is. Ez a szürkés, furcsa ízű étel nekünk, magyaroknak sem mindennapi étel – hasonlóan a pacalhoz, az ember vagy imádja, vagy hallani sem akar róla.
Hagymás vér. Forrás: Facebook/A Séf utcája
Nincs disznóvágás hagymás vér nélkül. Ez az érdekes fogás hasonlít a májhoz, sokan mégis idegenkednek tőle. Jogos is – miért is akarnánk vért enni/inni? Nevezik sült vérnek is, és jó sok hagymával készül.
Kocsonya. Forrás:n Facebook/Józsi konyhája
Az aszpik vagy húskocsonya húslevesből készült ízletes zselatin, amelyet formába helyeznek, hogy összeálljanak a hozzávalók. A köröm-, fül-, porc- és bőrdarabkákat tartalmazó, finoman remegő kocsonya látványa sok külföldit taszít. Ezzel nincsenek egyedül, hiszen sokan közülünk sem képesek a közelébe menni.
Grízes tészta. Forrás: Facebook/Átol Tibor – Gluténmentes Séf
De hát mi ezzel a baj? Ki nem szereti a diós, mákos, grízes tésztát? Ezek voltak az első gondolataim, mikor a noizz.hu cikkét vizsgáltam. Aztán rájöttem, hogy külföldön közel sem annyira természetes a tészták édesítése, mint itthon. A legtöbb külföldi elképzelni sem tudja, hogy lekvárt és/vagy porcukrot tegyen egy tésztaételre. Mi, magyarok sokféle édes tésztát eszünk: mákos tésztát, diós tésztát, grízes tésztát baracklekvárral.
Ezek közül valószínűleg egyik étel sem fog egy külföldit a magyar konyha rajongójává tenni. Arra ott van a többi, méltán híres magyar étel!
ITT elolvashatja a cikk angol változatát.
Forrás: noizz.hu, Instagram
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |