A guatemalai istenek étele, a csokoládé
Guatemala a kávéjáról és avokádójáról híres ország, de van egy kevésbé ismert, viszont ugyanolyan közkedvelt csodája, a csokoládé. A gyakori esőzésekkel és termékeny talajjal jellemezhető Chocolá régió tökéletes környezetet teremt a csokoládé alapanyagának, a kakaónak a termesztéséhez.
A kakaó feldolgozása nem új keletű jelenség. Mélyen gyökerezik az ország történelmében, egészen az ősi maják idejéig nyúlik vissza, akik már 2500 évvel ezelőtt termesztették. A kakaótermesztés hagyománya Chocolában ma is él, és a helyiek továbbviszik ezt az évszázados gyakorlatot, számol be az Ancient Origins.
A kakaó útja azonban nem ér véget a Chocolá mezőin. Az iparosok kezébe kerül, akik ezeket a babokat finom csokoládévá alakítják át. Brenda, a negyedik generációs csokoládékészítő a dédnagymamájától örökölt ősi módszereket követve készíti a csokoládét. Szenvedélyesen őrzi ezt az örökséget, és most átadja ezeket a hagyományos készségeket a gyermekeinek. Brenda klasszikus megközelítésével ellentétben Fernando, a kortárs csokoládékészítő az innováció híve. A guatemalai csokoládékészítők új hullámát képviselve Fernando a nemzet folyamatban lévő csokoládé-reneszánszát modernitással ruházza fel.
Érdemes elolvasni:
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
Sokkal korábban elpusztulhat az univerzum, mint hittük
Döbbenetes: egy kígyó élve falta fel ezt az embert – VIDEÓ
Kísértetek a mélyben: A Budavári Labirintus sötét titkai
A világ leghosszabb folyójának titka, amely még ma is zavarba ejti a tudósokat
Kik voltak a történelem leghosszabb ideig regnáló pápái?
Majdnem leolvadt az orosz tengeralattjáró magja, mert elfelejtették befizetni a villanyszámlát