Az ünnepi asztal művészete: ünnepi brunchok a Spago Budapestben

Az étkezés mindig is több volt, mint táplálkozás – közösségi élmény, amely összeköt. A frissen 2 Michelin kulccsal díjazott Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest és Michelin-ajánlott étterme, a Spago Budapest meghitt vasárnapi brunch-okkal és az immár hagyománnyá vált autentikus pulykalakomákkal készül év végére, ahol minden falat az együtt töltött időről mesél.

Az év vége mindig egyfajta megérkezés. A mindennapok sodrása után az ember ösztönösen vágyik arra, hogy megálljon, számot vessen, és újra kapcsolódjon – önmagához és másokhoz. Ilyenkor nemcsak a naptár fordul, hanem a figyelem is: a rohanás helyett a meghittség, a teljesítmény helyett az együttlét kerül a középpontba. A közös étkezés ebben az időszakban különleges jelentést kap. Pszichológusok szerint a közös asztalhoz ülés az egyik legerősebb rituálé, ami összeköt minket – a múltat a jelennel, a gyerekkori emlékeket a mostani pillanatokkal.

Spago Budapest brunch
Fotó: Spago Budapest

Az ünnepi étkezések ezért nem csupán gasztronómiai élmények, hanem az emberi kapcsolódás legősibb formái: lassú, bensőséges és őszinte együttlétek. Ebben a lelassulásban segít idén a Spago Budapest by Wolfgang Puck is, amely a Matild Palota elegáns környezetében az ünnepi szezonban két különleges élményt is kínál: egy hangulatos, élményalapú brunch-sorozatot, valamint az otthon is átélhető, autentikus pulykalakomákat, melyek minden évben hatalmas népszerűségnek örvendnek a vendégek körében. Mindkettő ugyanarról szól – az ünnepi étel kifogástalan legyen, de az idő a családé maradjon.

Vasárnapi ráérős rituálék

A Matild Palotában a vasárnapi brunch hagyományosan több, mint egy étkezés. Egy lassú, több fogásos, ráérős rituálé, ahol a vendégek nemcsak ízeket, hanem hangulatokat is kóstolnak. Az adventi időszakban ez az élmény még különlegesebb formát ölt: a Spago Budapest ugyanis változatos, tematikus brunchokkal készül, rendhagyó módon nem csak vasárnaponként, hanem hétköznapokon is.

Az ünnepi szezont november 30-án a Hálaadásnapi Brunch nyitja, a hálaadás klasszikus ízeivel. December 7-én a Mikulás Brunch hozza el a gyermeki örömöt, míg december 14-én és 21-én az Adventi Brunch az ünnepre hangolódás varázsát fokozza. December 25-én, csütörtöki napon, az immár hagyományos Karácsonyi Brunch várja a vendégeket, hogy az ünnep fényét közös élménnyé formálja, december 28-án pedig a Farewell Brunch kínálja az év utolsó ilyen eseményét. Végül pedig január 1-jén, szintén csütörtökön, az Újévi Brunch a stílusos évkezdést ünnepli. A látványkonyhában készülő ételek, a szezonális alapanyagok és a pazar desszertpult egyaránt az ünnepi lelassulást szolgálják.

Spago Budapest brunch
Fotó: Spago Budapest

Elviteles pulykalakoma

Akik pedig otthon szeretnék megteremteni az ünnep ízeit, azoknak a Spago Budapest executive séfje, Szántó István a klasszikus amerikai hagyományokhoz hű, de kifinomult stílusban elkészített pulykalakomával kedveskedik. A menü fénypontja idén is az egészben sült norfolk bronzpulyka, egy igazi mestermű a világhírű séf, Wolfgang Puck helyi csapatának keze alól. A szaftos szárnyast krémes ratte burgonyapüré, ropogós szalonnával párolt zöldségek, almával és forralt borral párolt vöröskáposzta, és természetesen a hagyományos, fűszeres töltelék kíséri.

Mindehhez mandarinos vörösáfonyaszósz és sült pulykamártás társul, hogy teljes legyen az ízek harmóniája. A tökéletesre sütött pulyka, a házi mártások és a hagyományos köretek mind Spago Budapest minőségben érkeznek, gondosan csomagolva, hogy az asztal díszei legyenek. Ez a 8-10 főre elegendő vacsora két alkalommal is rendelhető, Hálaadáshoz köthetően november 27. és 29. között, míg a karácsonyi változata december 23. és 26. között érhető el. A koncepció egyszerre modern és emberi: a vendég megteríti az asztalt, a Spago Budapest pedig gondoskodik minden másról. Így az ünnep valóban arról szólhat, amiről mindig is kellett volna – a nevetésekről, a beszélgetésekről, a közös emlékekről.

Spago Budapest brunch
Fotó: Spago Budapest

A közeledő ünnepi brunch-ok a Spago Budapestben:

  • November 30. – Hálaadásnapi Brunch
  • December 7 – Mikulás Brunch
  • December 14 és 21. – Adventi Brunch-ok
  • December 25. – Karácsonyi Bunch
  • December 28. – Farewell Brunch
  • 2026. január 1. – Újévi Brunch

Az év végi asztalok körül újra közösséggé válunk. Egy pillanatra elcsendesedik a világ, és az ízeken keresztül kapcsolódunk egymáshoz. A Matild Palota és a Spago Budapest ezt a pillanatot kínálja fel újra és újra: az ünnep békéjét, egy tányérnyi időt, amit együtt érdemes megélni.

Spago Budapest brunch
Fotó: Spago Budapest

Forrás:

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük