Michelin-csillagos osztrák sztárséf nyit éttermet Budapesten
A gasztronómia szerelmesei számos izgalmas éttermet kipróbálhatnak a magyar fővárosban, és most egy újabb gyöngyszemmel gazdagodik a belváros. Wolfgang Puck Michelin-csillagos osztrák sztárséf nyit éttermet Budapesten, ráadásul nem is akárhol.
A Ferenciek terén található angol neobarokk Klotild paloták (Klotild és Matild) az V. kerület egyik legjellegzetesebb épületegyüttese teljesen megújult az elmúlt évek alatt. A két épület közül először az északit, Klotildot újították fel majdnem egy évtized alatt, majd a déli is sorra került.
A Michelin-csillagos Puck séf bejelentette, hogy a budapesti Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét.
A világhírű osztrák 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét, így egy valóban nagy névvel gazdagodik a pesti gasztrókultúra.
A sztárséf vezetésével születik újjá a palota kávéháza, illetve a koordinálása alatt egy tetőtéri bár is megnyitja kapuit az épületben.
Egy biztos, finom fogások mellé gyönyörű kilátás is párosulni fog az odalátogató ínyenceknek.
A bejelentés alapján a Wolfgang Puck Fine Dining Group stratégiai partnerségi megállapodást kötött Matild Palotával, amelynek keretében Puck mesterszakács veszi át a belvárosi hotel teljes gasztronómiai irányítását.
Puck életútja
A Matild Palota megosztott pár részletet az ideérkező séf múltjáról. Puck már gyermekkorában megismerkedett a gasztronómiával, hiszen főzni kezdett szakácsként dolgozó édesanyja oldalán, akinek ösztönzésére egészen fiatalon, tizennégy évesen elkezdte kitanulni a szakácsmesterséget. Kezdő szakácsként többek között a párizsi Maxim’s, a monacói Hotel de Paris és a 3 Michelin-csillagos provence-i L’Oustau de Baumaniere konyhájában is dolgozott.
Wolfgang Puck 24 évesen költözött Amerikába, ahol 1982-ben megnyitotta első éttermét a hollywoodi Sunset Boulwardon. A Spago nevet választotta a kaliforniai konyhájáról nevezetes étteremnek, és már itt számos elismerésben részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és két Michelin-csillagot is elnyert.
A séf három vállalatot magába foglaló márkát épített fel.
A Wolfgang Puck Fine Dining Group saját hatáskörben és licensz alapján működtetett 25 fine dining étteremből áll, amelyek 6 ország 12 városában vannak jelen, illetve saját márkás fogyasztói termékeket is forgalmaz. A harmadik vállalkozása, a Wolfgang Puck World Wide 79 casual és fast-casual éttermet foglal magába.
Étterem
A budapesti Spago by Wolfgang Puck modern dizájnnal és a Duna utcára nyíló terasszal várja majd a vendégeket.
A Spago merőben új gasztronómiai kultúrával szeretné gazdagítani Budapestet, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét az itteni hagyományokkal.
A tehetséges magyar séfek tudására is számít Puch, illetve ígérete szerint az ételek elkészítéséhez helyi alapanyagokat fog használni.
A partnerségi megállapodás az étterem mellett vonatkozik a Matild Palota üzleti és társasági eseményeinek cateringjére, valamint a szobaszervizre is.
Kávézó és tetőterasz
Az 1901-ben alapított Belvárosi Kávéháznak az újragondolásaként ősszel Matild Café & Cabaret néven születik újjá a Matild Palota szecessziós kávéháza, természetesen a sztárséf elgondolásai alapján.
A szállodaépület tetején The Duchess néven fog bárt nyitni a hollywoodi séf.
- Szintén érdekes lehet: Magyar hagyományok a gasztronómiában: szabadban szabadabb
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
Egy tokaji szálloda is bekerült Európa legjobbjai közé
Oroszország állatkerti állatokat adott Észak-Koreának a katonákért cserébe
Magyar származású hírességeket idéz meg egy lenyűgöző animációs kisfilm
Ismét adventi vonatokkal utazhatunk a bécsi és zágrábi karácsonyi vásárokra
Egy rabszolga előzhette meg Magellánékat a Föld megkerülésében
Ez a 2 centiméternél is kisebb fosszília lehet a hiányzó láncszem az evolúcióban