Academy of Chocolate Awards: ezüstérmet nyert ez az egyedi magyar bonbonkollekció
A Sweetic magas minőségű, különleges kivitelezésű csokoládéi lenyűgözik a világot, hiszen az íz mellett igazi egzotikumok is akadnak. A magyar csokoládémesterek munkáját most az Academy of Chocolate Awards-on ismerték el.
A versenyen volt egy komlex kategória is, a Brand Experience, ahol nem csak a csoki ízét és textúráját, hanem a kinézetét, csomagolását vizsgálják. A teljes márkaélmény igazán nagy kihívás volt a résztvevőknek, és a magyar termék egyből az ezüstérmet vihette haza, írja az Origo.
Imádták a Cacaology elnevezésű bonbonszettet, amely már környezetbarát, műanyagmentes csomagolásával is elismerő megjegyzéseket vonzott a zsűritől.
A díszdoboz ráadásul nem csak esztétikus, hanem edukációs célt is szolgál: lépésenként mutatja be a madagaszkári kakaótermés feldolgozási folyamatát.
Három egyedülálló íz
Három, különböző színekben megalkotott bonbont is tartalmaz.
Az első igazi egzotikumot kínál, hiszen Magyarországon, de talán még a világon sem készített eddig senki bonbont a kakaógyümölcs nyers húsából.
“Keressük a különleges gyümölcspüréket, szeretünk az új ízekkel kísérletezni. Így támadt az az ötletünk, hogy felhasználjuk a kakaóbabon található fehér gyümölcshúst, ami ízében, állagában leginkább a licsire emlékeztet. Mivel nagyon édes, én a karamellre asszociáltam, így azt készítettünk belőle,”
mesélte Zala Judit csokoládémester.
A második bonbon a madagaszkári Sambirano völgyéről kapta a nevét, és a kakaó következő feldolgozási fázisát mutatja be: ekkorra a kakaógyümölcsöt már leszüretelték, fermentálták. Megkezdődik a napon történő szárítás, majd a pörkölés. Ezért ez a bonbon darabos, ropogós állagú, pörkölt ízvilággal rendelkezik.
A harmadik fajta bonbon, az utolsó fázist jeleníti meg, ami a madagaszkári területre jellemző lágy, selymes, gyümölcsös ízvilágú csokoládét tartalmazza. A színe vörös, akárcsak az afrikai ország talaja.
Zala Judit elmondta:
“Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a világon másodikak lettünk ebben a komplex kategóriában, hiszen mind a bonbonszett, mind a benne rejlő Sambirano bonbon ezüstérmet nyert.”
Hozzátette:
“A Cacaology szett igazán mi vagyunk: a Sweetic stílusát képviseli, bemutatja a fejlődésünket, összegzi minden eddigi tudásunkat. Olyan, mintha a gyerekünk lenne.”
Érdemes elolvasniItt az első nyalogatható tévé – nézd meg videón!
Sweetic összesen 39 nemzetközi csokis szakmai díjnál tart
A 2021-es Academy of Chocolate-ről a Tropical fantázianevű, fűszeres, maracujás bonbon bronz minősítéssel térhetett haza. A keleties ízvilágú termék ízét a benne rejlő leheletnyi chili, koriander és gyömbér teszi még izgalmasabbá. Különdíjat nyert emellett a már említett Cacaology kollekció harmadik bonbonja is, a madagaszkári vadborsos-piros gyümölcsös ízvilággal megspékelt Madagascar is.
Hasonlóan jelentős verseny a csokikészítők számára a Great Taste Awards is, a másik londoni világverseny, ahol már 2015 óta neveznek évről évre. Akkor két csillagot nyertek el zölddiós bonbonukkal, ami óriási sikert hozott magával, ezt fokozták tovább 2019-ben, amikor Beriolett bonbonjukat világelsőnek választották.
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
Stonehenge, megdöbbentő felfedezés: Az oltárkő eredete újraírhatja a történelmet
Ahol leghalálosabb kórokozók lakoznak: Az Egyesült Államok titkos laborja
A világ leggyorsabb tesztpályája, ahol kanyaródás nélkül lehet maximális sebességgel száguldani
VIDEÓ: A világ legnagyobb halszaporodóhelyét fedezték fel
A magyar ipar úttörője, az ágyúk és vasúti kerekek mestere: Ganz Ábrahám
Miért nem tudjuk a villámokat energiafejlesztésre használni?