A Crowne Plaza Budapest őszi menüje mindenkit el fog varázsolni az Axis étteremben
Tapasztalt szakemberekből álló csapat vezeti a nemrég nyílt budapesti szálloda, a Crowne Plaza gasztronómiai részlegét. A 230 szobával, 13 rendezvényteremmel és két étteremmel működő nemzetközi szálloda a budapesti üzleti negyed közönségét is napi szinten vendégül látja.
A hotel Axis Café & Lounge étterme, mely Csuklich Viktor séf és Erdei Ádám F+B vezető irányításával működik, hamar a szállóvendégek és a budapestiek napi találkozóhelyévé vált. Ez köszönhető az étterem központi elhelyezkedésének a Westend Váci úti utcafrontján, a lengyel Tremend építész stúdió tervezte enteriőr intim, izgalmas atmoszférájának és a megközelíthető, nemzetközi színvonalú menünek. A séf ars poeticája, hogy soha nem kezd kísérletezni egy jól bevált módszer kárára, meglévő technikákból a legjobbat alkalmazza, legyen az régi vagy új, ugyanakkor mindig nyitott az 21. századi egészséges étkezés vívmányaira és alapanyagaira. A most induló őszi menü ezt minden eddiginél jobban képviseli.
Az Axis vállaltan egészséges konyhát visz, és őszi menüjére még az eddiginél is több egészséges és vegán étel került fel. A főételek között szerepel a vegán húsgolyó, mely mellé a séf vörös, fekete és barna lencséből készült köretet készít. A lencséket különböző ideig főzi, majd fűszeres, paradicsomos szószban korianderrel és lime-mal tálalja.
Az étlapon eddig is nagyon népszerű volt a quinoa saláta avokádóval, pácolt répával, sült csicseriborsóval és kesudióval, ami mellé most felkerült a sült répa és avokádósaláta, amelyet pekándióval, spenóttal, kókusszal, és opcionálisan vegán ‘csirkével’ lehet rendelni.
Az őszi menün hangsúlyt kaptak a gombák, az alapanyagok között fellelhető a laska, a vargánya, az ördögszekér, a shimei, a shiitake, vagy akár a szegfűgomba. Ezekből mindjárt az előételeknél ízelítőt kaphatunk serpenyőben sült kacsamájjal, melyet erdei gombákkal sütve, szarvasgombás gombakrémmel megkent kovászos kenyérrel kínálnak.
A konyha egyik fontos vállalása a helyi gazdaságokkal való együttműködés és az elmúlt bő egy év alatt sikerült a Szomor ökofarmmal szoros kapcsolatot kialaktani. A kis hazai farmgazdaság jó minőségű portékájából – bivaly szalámiból, mangalica kolbászból, mangalica sonkából – kaphatunk ízelítőt, ha az előételek közül a sonka és szalámi válogatást rendeljük.
Szintén a Szomor farmról érkezik az őszi étlap főételei között szereplő szürkemarha bélszín, melyet a séf chimichurri szósszal, karamellizált cipollini hagymával tálal, valamint a szürkemarhából készült hamburger is, melynek húspogácsáját az Axis Café & Lounge saját maga keveri, formázza és szuvidálja. A hamburger bucija, mely az Axis étterem saját billogját is viseli saját recept alapján készül, melyet egy pékséggel együttműködve tökéletesítettek. A hamburger cheddar sajttal és korianderes, lime-os káposztasalátával érkezik és van vegán verziója is, melyet avokádóval és vegán tanúsítással rendelkező pogácsával készítenek teljes kiőrlésű zsemlében.
Az Axis Café & Lounge belsőépítészeti koncepciójában a tervezők az ‘utazás szépségéből’, a környék vibráló, nyüzsgő életéből, valamint a magyar borászatok hagyományából inspirálódtak. Az étterem bejáratánál kiemelt szerepet kapott a borhűtő, mely a kiváló magyar borokkal büszkélkedhet. Erdei Ádám, az F+B vezetője szorosan figyelemmel kíséri a magyar borok sikereit, és mindig gondosan válogat az Axis Café & Lounge kínálatába olyan borokat, mint például a balatonfüredi Zelna borászat 2021-es olaszrizlingje, amely platina érmes lett a világ egyik legtekintélyesebb borversenyén, a Londonban megrendezett 19. Decanter World Wine Awards-on.
A bor mellett az Axis Café & Lounge koncepciójában kiemelt szerepet kap a kávé, melyben a costa ricai magyar kávétermesztő, Bányai László specialty Csokis Kuglóf és Natural kávéjával dolgoznak.
Az Axis Café & Lounge őszi a’la carte menüje hétköznap Express Lunch menüvel is kiegészül, emellett az étterem 08:00 és 12:00 között várja a vendégeket egészséges reggelivel.
[hm_embed link=”https://hellomagyar.hu/2022/07/17/ecuador-egzotikus-izekkel-tundokol-magyarorszagon/” ][/hm_embed]
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
65 ezer évvel ezelőtt a neandervölgyiek már ragasztót gyárthattak
Egy meteorit alapján a Marson is létezhettek melegvizes források
Hüpszipülé, az ókori görög királnyő, aki minden férfit megöletett a szigetén
Végre fény derülhetett az óceán rejtélyes hápogására?
Egyiptom: 3900 éves, lebilincselő felfedezést tettek a régészek
Pontos számot közölt Ukrajna az ellenük harcoló orosz haderőről