Egy magyar étteremben készítik a világ legjobb pizzáját
A budapesti Forni di Napoli étterem pizzája nyerte el a világ legjobbjának járó címet a Riminiben tartott Pizza Senza Frontiere – World Pizza Champion Games versenyen. A januári eseményen 17 kategóriában mérettette meg magát 600 nemzetközi résztvevő. A versenyen a Damu László pizzamester alkotta pizza nyűgözte le leginkább a zsűrit.
A győztes recept titkai
A Promotions beszámolója szerint olasz eredetvédett alapanyagok és hagyományos nápolyi receptúra alkotják a siker alapját. A pizzák tésztáját 48 órás kelési folyamat előzi meg, illetve D.O.P. minősítéssel rendelkező San Marzano paradicsomot, valamint magas minőségű mozzarellát, bivalymozzarellát és egyéb olasz sajtokat használnak használnak számos pizzájukhoz. A pizzaszakácsok a kemencében való sütés technikáját olasz mesterektől tanulták, akikkel közösen fejlesztették ki a tökéletes hőmérséklet-vezérlést.
A magyar siker nemzetközi megerősítése
A 80 fős budapesti helyszínen 29 féle pizzaváltozat közül választhatnak a vendégek, de az étterem vezetősége figyelmeztet: a nagy népszerűség miatt mindenképpen érdemes előre asztalt foglalni. A győzelem nem csupán az étterem, hanem a magyar gasztronómia számára is történelmi jelentőségű, bizonyítva hogy hazánkban is készülnek nemzetközi színvonalú gasztronómiai remekművek.
Nézd meg, hogyan készülnek a pizzák a Forni di Napoliban!
Érdemes elolvasni:
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
Jó hír: Jelentősen csökkennek az árak az ingatlanpiacon, egyre inkább a vevők kerülnek előnybe
Vidéki horror: Ledöfte az ötgyermekes édesanyát, fiát is megsebezte, majd elvágta a saját torkát – KÉPEK
Ólomból arany: magyar kutatók is részt vettek a történelmi CERN-kísérletben
Hozzájárulhatnak-e a sportfogadások a magyar sport fejlődéséhez?
Irán hadihajókkal készül a Hormuzi-szoros blokádjára, miközben végleg szakított az atomügynökséggel
Horvátország újra Budapestre hozta kultúráját – így zajlott a Touch of Croatia esemény