Egy magyar étteremben készítik a világ legjobb pizzáját
A budapesti Forni di Napoli étterem pizzája nyerte el a világ legjobbjának járó címet a Riminiben tartott Pizza Senza Frontiere – World Pizza Champion Games versenyen. A januári eseményen 17 kategóriában mérettette meg magát 600 nemzetközi résztvevő. A versenyen a Damu László pizzamester alkotta pizza nyűgözte le leginkább a zsűrit.
A győztes recept titkai
A Promotions beszámolója szerint olasz eredetvédett alapanyagok és hagyományos nápolyi receptúra alkotják a siker alapját. A pizzák tésztáját 48 órás kelési folyamat előzi meg, illetve D.O.P. minősítéssel rendelkező San Marzano paradicsomot, valamint magas minőségű mozzarellát, bivalymozzarellát és egyéb olasz sajtokat használnak használnak számos pizzájukhoz. A pizzaszakácsok a kemencében való sütés technikáját olasz mesterektől tanulták, akikkel közösen fejlesztették ki a tökéletes hőmérséklet-vezérlést.
A magyar siker nemzetközi megerősítése
A 80 fős budapesti helyszínen 29 féle pizzaváltozat közül választhatnak a vendégek, de az étterem vezetősége figyelmeztet: a nagy népszerűség miatt mindenképpen érdemes előre asztalt foglalni. A győzelem nem csupán az étterem, hanem a magyar gasztronómia számára is történelmi jelentőségű, bizonyítva hogy hazánkban is készülnek nemzetközi színvonalú gasztronómiai remekművek.
Nézd meg, hogyan készülnek a pizzák a Forni di Napoliban!
Érdemes elolvasni:
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
Az amerikai külügyminiszter szerint néhány nap alatt magára hagyják Ukrajnát, ha nem történik előrelépés a békéért
A világ legrégebbi piramisát lehet, hogy nem emberek építették
Egy új kutatás szerint elfelejthetjük a sötét anyagot, de még a sötét energiát is
Megerősíti kétoldali együttműködését Magyarország és Marokkó
Középkori zarándokok graffitiztek oda, ahol Jézus elfogyasztotta az utolsó vacsorát
Most már valóban megszülethet az USA és Ukrajna jözött az ásványkincsekről szóló megállapodás