Az 1100 éves sörök újraalkotásának művészete
Travis Rupp, aki közel sem átlagos sörfőzőmester, a múltban kutat, hogy újraalkossa a régi idők söreinek ízét és textúráját. Célja, hogy megértse, mit ivott a köznép, nem csak a királyok és az arisztokrácia, több mint egy évezreddel ezelőtt. Ennek érdekében Rupp és csapata arra törekszik, hogy aprólékosan újraalkossa az ősi recepteket, az egyiptomitól egészen a perui sörökig, a sörfőzési módszereket és a sörrecepteket a lehető legközelebb hozva az eredeti formájukhoz.
Alkotásait modern berendezésekben főzi, de a folyamat és az összetevők a múltat idézik, mivel Rupp úgy alakítja ki receptjeit, hogy azok tartalmazzák a sörkészítésben évezredekkel ezelőtt használt elemeket. A közhiedelemmel ellentétben úgy találta, hogy az ókori sörök, bár agyagedényekben főzték őket, és általában gyenge alkoholtartalmúak, meglepően ízletesek lehetnek.
Rupp a hitelesség iránti elkötelezettsége miatt olyan egyedi összetevőket használ fel főzeteiben, mint a sütőélesztő, a borókabogyó és a fekete üröm, az ősi sörfőzési módszereket utánozva. Ezeknek az ősi söröknek a modern rendszereken való elkészítésének bonyolult folyamata egyedülálló kihívást jelent, ami kreatív megoldásokat és a történelmi sörfőzési technikák alapos ismeretét igényli, számolt be az Ancient Origins.
Minden egyes főzet alapos kutatást igényel, Rupp hónapokat töltött az ősi civilizációk tanulmányozásával az előkészületek során. Jelenlegi projektje egy viking sörre vonatkozik, amely a régészeti feljegyzések szerint legalább 1100 évvel ezelőtt népszerű ital volt.
Érdemes elolvasni:
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
Meglepő modellváltás: gazdasági társasághoz kerül a BME
6 európai karácsonyi vásár, ahová néhány óra alatt eljuthatsz Budapestről
Moszkvában bújtatja bukott szövetségesét Putyin
50.000 éves neandervölgyi fejszét talált egy hatéves kisfiú
Tudtad, hogy delfinek védik az amerikai nukleáris arzenál negyedét?
„Zelenszkij és Ukrajna szeretne megállapodni és megállítani az őrületet” – Trump