Visszatér az ország legjobb cukrászdája -képek

Három egymást követő évben lett az ország legjobb cukrászdája a Málna The Pastry Shop, most pedig a belvárosban folytatja történetét.

A Málna 2018-ban nyitotta meg első üzletét Óbudán, és gyorsan az ország egyik legelismertebb cukrászdája lett. Három egymást követő évben is elnyerte a Dining Guide „Év Cukrászdája” címet. A Bécsi úti üzlet 2025. szeptember 7-én zárt be, de nem végleg: a cukrászda hamarosan új helyszínen, a belváros szívében folytatja működését.

Málna The pastry shop cukrászda visszatér édességek torta sütemény Budapest belváros
Forrás: FB/Málna The Pastry Shop

Óbudáról a belvárosba költözik a Málna

A bécsi úton működött hét éven át a Málna The Pastry Shop, ahol minden sütemény egy apró, gondosan komponált műalkotásként jelent meg a pultban. Szeptember elején a tulajdonosok, Kolonics Zoltán és Varga Ágnes bejelentették, hogy az óbudai üzlet bezár, a pultok kiürülnek, a megszokott hely immár üresen marad. Nem sokkal később azonban közösségi oldalukon bejelentették az újranyitást.

Málna The pastry shop cukrászda visszatér édességek torta sütemény
Ízek és színek harmóniája a Málna pultjában. Kép: Málna The Pastry Shop / Facebook

A Málna október közepétől a belváros szívében, a Hercegprímás utca 17. alatt nyílik meg újra. Az új elhelyezkedés segít abban, hogy a cukrászda közelebb kerüljön a főváros pezsgő központjához, és a törzsvendégek mellett a külföldi turisták is könnyebben megtalálják.

A művészi látásmód és a szakmai fegyelem találkozása a cukrászdában

A Kolonics Zoltán és Varga Ágnes által irányított cukrászda a francia desszertkészítési technológiák és a magyar klasszikusok kreatív ötvözésével vált ismertté.   Minden egyes recept mögött ott a szakmai tapasztalat, a kísérletező kedv és a precizitás. Társa, Varga Ágnes egészen más területről érkezett. Balettművészként a színpad világában szerezte meg azt a fegyelmet és érzékenységet, amit ma a süteményekben kamatoztat.

Az alapanyagok beszerzésében pedig soha nem engedtek a minőségből: belga és francia csokoládék, piemonti mogyoró, brontei pisztácia, madagaszkári vanília és friss, valódi gyümölcspürék alkották a desszertek alapját. Ezek a választások persze költségesek, de a tulajdonosok kezdettől fogva kitartottak amellett, hogy csak így lehet igazán maradandót alkotni.

Széles választék, szezonális sütemények

Málna The pastry shop cukrászda visszatér édességek torta sütemény vegán süti
A Málna első vegán és gluténmentes desszertje málna és étcsokoládé kombinációjára épül, könnyed és friss ízvilággal. Kép: Málna The Pastry Shop / Facebook

A kínálatban egyszerre kaptak helyet a magyar klasszikusok újragondolt változatai és a nemzetközi trendeket tükröző ízkompozíciók. A Rákóczi-túrós, az Eszterházy-torta vagy a Lúdláb elegáns, könnyedebb formában tértek vissza a pultba, miközben egzotikus kombinációk – juzu, maracuja, málna – új színt vittek a desszertek világába. 2024-ben a Michelin-gálán bemutatott Somlói-desszert lett az egyik legnépszerűbb újdonság. Emellett a Málna mindig készül szezonális ajánlatokkal is: őszi sütőtökös-halloween desszerttel, karácsonykor pedig bejglivel, gyümölcskenyérrel és ünnepi Buche de Noel tortákkal várták a vendégeket.

Az óbudai évek bebizonyították, hogy a Málna miért kiemelkedő a hazai cukrászdák közül. Egyszerre gasztronómiai műhely, közösségi pont és inspiráció a szakmának. A belvárosi újranyitással most még szélesebb közönség ismerheti meg azt a szemléletet, amelyben a desszert nem puszta édesség, hanem élmény.

Olvasd el további gasztronómiával foglalkozó cikkeinket.

Ez is érdekelhet:

Forrás:

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük