Egy magyar étteremben készítik a világ legjobb pizzáját

A budapesti Forni di Napoli étterem pizzája nyerte el a világ legjobbjának járó címet a Riminiben tartott Pizza Senza Frontiere – World Pizza Champion Games versenyen. A januári eseményen 17 kategóriában mérettette meg magát 600 nemzetközi résztvevő. A versenyen a Damu László pizzamester alkotta pizza nyűgözte le leginkább a zsűrit.

A győztes recept titkai

A Promotions beszámolója szerint olasz eredetvédett alapanyagok és hagyományos nápolyi receptúra alkotják a siker alapját. A pizzák tésztáját 48 órás kelési folyamat előzi meg, illetve D.O.P. minősítéssel rendelkező San Marzano paradicsomot, valamint magas minőségű mozzarellát, bivalymozzarellát és egyéb olasz sajtokat használnak használnak számos pizzájukhoz. A pizzaszakácsok a kemencében való sütés technikáját olasz mesterektől tanulták, akikkel közösen fejlesztették ki a tökéletes hőmérséklet-vezérlést.

A magyar siker nemzetközi megerősítése

“Ez a győzelem nem csak a mi sikerünk, hanem a magyar gasztronómia történelmi pillanata is. Szenvedéllyel, kiváló alapanyagokkal és a legmagasabb szintű szakértelemmel alkottuk meg azt a pizzát, amely meghódította a nemzetközi zsűrit és pizzarajongók szívét” – emelte ki a pizzéria a Facebookon.

A 80 fős budapesti helyszínen 29 féle pizzaváltozat közül választhatnak a vendégek, de az étterem vezetősége figyelmeztet: a nagy népszerűség miatt mindenképpen érdemes előre asztalt foglalni. A győzelem nem csupán az étterem, hanem a magyar gasztronómia számára is történelmi jelentőségű, bizonyítva hogy hazánkban is készülnek nemzetközi színvonalú gasztronómiai remekművek.

Nézd meg, hogyan készülnek a pizzák a Forni di Napoliban!

Érdemes elolvasni:

Forrás: