Egy magyar étteremben készítik a világ legjobb pizzáját
A budapesti Forni di Napoli étterem pizzája nyerte el a világ legjobbjának járó címet a Riminiben tartott Pizza Senza Frontiere – World Pizza Champion Games versenyen. A januári eseményen 17 kategóriában mérettette meg magát 600 nemzetközi résztvevő. A versenyen a Damu László pizzamester alkotta pizza nyűgözte le leginkább a zsűrit.
A győztes recept titkai
A Promotions beszámolója szerint olasz eredetvédett alapanyagok és hagyományos nápolyi receptúra alkotják a siker alapját. A pizzák tésztáját 48 órás kelési folyamat előzi meg, illetve D.O.P. minősítéssel rendelkező San Marzano paradicsomot, valamint magas minőségű mozzarellát, bivalymozzarellát és egyéb olasz sajtokat használnak használnak számos pizzájukhoz. A pizzaszakácsok a kemencében való sütés technikáját olasz mesterektől tanulták, akikkel közösen fejlesztették ki a tökéletes hőmérséklet-vezérlést.
A magyar siker nemzetközi megerősítése
A 80 fős budapesti helyszínen 29 féle pizzaváltozat közül választhatnak a vendégek, de az étterem vezetősége figyelmeztet: a nagy népszerűség miatt mindenképpen érdemes előre asztalt foglalni. A győzelem nem csupán az étterem, hanem a magyar gasztronómia számára is történelmi jelentőségű, bizonyítva hogy hazánkban is készülnek nemzetközi színvonalú gasztronómiai remekművek.
Nézd meg, hogyan készülnek a pizzák a Forni di Napoliban!
Érdemes elolvasni:
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
Mit keres egy emberszerű ‘arc’ a Marson?
Egy aggasztó tanulmány szerint a mikroműanyagok sokkal gyakrabban fordulnak elő az agyban
Hogyan voltak képesek a rómaiak olyan építményeket létrehozni, amelyek 2 ezer év múlva is állnak?
Felújítják a Teleki-kastélyt Máramaros megyében
Rájöhettek, hogy a legősibb fekete lyukak hogyan nőhettek olyan gyorsan
Zelenszkij hatalmas megállapodást köthet Trumppal