Kihirdették az ország legjobb éttermeinek listáját, lehet közöttük csemegézni
Idén is nagy várakozás előzte meg a magyar gasztronómia egyik legrangosabb elismeréseként számon tartott Audi – Dining Guide Év étterme díjátadóját, amelynek idén is a Várkert Bazár adott otthont.
A hazai gasztornómia egyik fokmérője a Michelin csillag, a másik viszont a Dining Guide díjátadója. Aki nem annyira járatos az éttermek világában, de mégis szeretne egy igazán magas minőségű étterembe menni, annak szívből ajánljuk a Dining Guide étteremkalauzát. A legjobb étteremek képvsielőit felvonultató esemény egyfajta gasztófesztivál is, hiszen a hazai élet legjobb séfjei készítettek a vendégeknek különleges falatkákat.
Pesti István séf az elmúlt években bizonyította: nem feltétlenül kell ahhoz jelentős turistadesztináció, hogy egy gourmet felfogású étterem megtalálja a közönségét. A Platán formáció 2021-ben megnyílt egysége, a Platán Gourmet konyhája nagyon egyedi elképzeléseken alapuló gondolkodásmódot képvisel. A 12 fogásos degusztációs menüket kínáló étterem alapanyag-használata rendkívül változatos, az étlap egyértelműen a séf erős és egyedi fúziós látásmódját tükrözi – méltatta a zsűri a nemrég 2 Michelin csillaggal is jutalmazott tatai éttermet. A Helló Magyar is ellátogatott a tatai Platán vendéglátói komplexumba, mivel megjelent a Madárkalauz Tatán, részetek itt.
TOP10+2 Étterem:
- Platán Gourmet Étterem
- Salt Budapest
- Rumour by Rácz Jenő
- Babel Budapesten
- 42 Restaurant & Bar
- Costes Downtown
- Essência Restaurant
- Costes Restaurant
- Borkonyha Étteremkalauz
- Spago by Wolfgang Puck
- Mák Restaurant
- Onyx műhely
A tesztelők idén nagyobb figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyekre, közülük a 2023-as év legjobbja a miskolci Il Baffo by Avalon lett. Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig a 42 Restaurant szerezte meg.
Az Év Szerethető Étterme díjjal a balatonszőlősi Casa Christa éttermet jutalmazták, az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a budapesti Matild Palace Luxury Collection Hotel nyerte el.
A Szulló Szabina – Széll Tamás páros (Stand) lett az Év Séfje, míg az Év Szervizemberének Németh Gergelyt választották a Felix Kitchen&Barból.
Idén is díjazták az ifjú séftehetségeket, közülük a Bocuse d’Or világdöntőjében bronzérmet szerzett Dalnoki Bence vihette haza az elismerést, az Év Sommelier-je díjat pedig Becker Gábor (Kollázs – Brasserie&Bar) kapta meg.
Az Év Borválasztéka díj nyertese a Botaniq Turai Kastély & Clarisse étterem lett, míg az életműdíjat Zsidai Ilona nyerte el.
A tavaly bevezetett díjkategória, a Dining Guide Best of the Best tagjai a budapesti Stand és a váci Mihályi Patisserie maradtak.
A Dinig Guide Étteremkalauz 2005 óta adja át a legjobbaknak járó Év étterme és TOP10 étterem díjakat. A bírálók idén az átlagosnál több éttermet látogattak végig, a magyarországi vendéglátóhelyek gyakoribbá vált megnyitása, zárása és koncepcionális változásai miatt.
A TOP10+2-es ranglista felállításában idén is a Michelin Guide korábbi igazgatója, az olasz Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével hetedik éve segíti az Étteremkalauz munkáját.
Az eredményhirdetés után a meghívott vendégek megkóstolhatták a TOP10+2 éttermek egy-egy különleges ételét, illetve a díjazottak is készültek finomságokkal. Az italokkal a The Duchess és további bárok szolgálták ki italokkal az ünneplő vendéglátósokat.
itt tudod támogatni az oldalunkat
Érdemes elolvasni
Lehet, hogy az élet más bolygókon teljesen más színű, mint eddig sejtették
Egy orosz katona véletlen felvette, hogy pár lépésre tőle kilövik az egyik ágyújukat
A nyugdíj a háború és az államosítás áldozata lett
Óriási lávatavat találtak a Jupiter legvadabb holdján
Hitlert csodáló filozófusról neveztek el egy kutatóközpontot Putyinék
Sokkal több állat rendelkezhet öntudattal, mint eddig gondolták