• Ukrajna
  • Egyesült Államok
  • Oroszország
  • történelem
  • Daily News Hungary
hm-logohm-logohm-logohm-logo
  • Külföld
  • Belföld
  • Trend
  • MIX
  • Kult+Múlt
  • Utazás
✕
Rendkívüli hírek
Kató Alpár Kató Alpár · 2023.12.06.
· Trend

Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is

Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling

Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling

“Pisco, Peru nemzeti itala” mottóval a perui nagykövetség sikeresen megrendezte az első Pisco mesterkurzust, hogy népszerűsítse Peru zászlós italát Magyarországon. Ezen az első rendezvényen, amely a központi fekvésű és exkluzív budapesti Kempinski Hotel Corvinusban került megrendezésre, a célközönség elsősorban a szállodaipar és a vendéglátóipar szakemberei, a sajtó, a média és a szeszesital-forgalmazók voltak.

A megnyitó beszédet Edgar Pérez Alván, Peru magyarországi nagykövete tartotta, aki hangsúlyozta a résztvevőknek, hogy a pisco több mint szeszesital, hiszen Peru nemzeti itala. Az egész nemzet büszkesége, és megvédik a hírnevét. A nagykövet hangsúlyozta, hogy a latin-amerikai országnak nagy ambíciói vannak a pisco iránt, és igyekeznek majd az elkövetkező években minél több magyarral megismertetni ezt a zamatos italt, amely akár önmagában, akár kiváló koktélokban a magyar főváros bárjaiban is népszerű ital lehet.

Edgar Pérez Alván, Peru magyarországi nagykövete.

Edgar Pérez Alván, Peru magyarországi nagykövete. Fotó: Hirling Bálint

A mesterkurzust Giancarlo Nazario mixológus tartotta, aki Londonból érkezett az eseményre, és amelyen mintegy hetvenen vettek részt. Köztük a magyar főváros legnevesebb szállodáinak, éttermeinek és bárjainak bartenderei és beszerzési vezetői, hogy bővíteni tudják a Pisco-kínálatukat.

A rendezvény elején előadás hangzott el a Pisco eredetéről és történetéről, valamint az eredetmegjelölés fontosságáról és az azt megkülönböztető sajátosságokról. Nazario elmondta, hogy Peruban 5 régió van, ahonnan az oltalom alatt álló pisco ital származhat, és hogy összesen 8 szőlőfajtából készülhet. Peru mindent megtesz a nemzeti ital minőségének megőrzése érdekében, így az igazi pisco nem tartalmaz extra vizet, cukrot vagy bármilyen adalékanyagot, és nem próbálnak a hordók ízesítésével extra aromákat hozzáadni. Azt is elmondta, hogy háromféle pisco létezik, és ezeket az elkészítésük alapján lehet megkülönböztetni: “puros”, “mosto verde” és “achilado”.

Ezt követően a mixológus bemutatta a közönségnek, hogyan kell négy koktélt készíteni a perui párlatból: Pisco Sour, Chilcano, Captain és Zamboni, amelyeket a résztvevők meg is kóstolhattak.

Az eseményen számos médium, helyi szeszesital-forgalmazó és nemzetközi Pisco-forgalmazó is részt vett. Ez utóbbi csoport Németországból és Franciaországból utazott Budapestre, hogy bemutassa termékeit és feltérképezze a magyar piacon rejlő lehetséges üzleti lehetőségeket. Ezeknek a forgalmazóknak lehetőségük volt arra is, hogy termékeiket bemutassák az érdeklődőknek egy “B2B” térben, amelyre a mesterkurzus végén került sor.

Ezzel a rendezvénnyel a Perui Nagykövetség megkezdi a 2024 végéig tartó projektjét, amely a Pisco magyarországi jelenlétének növelésére irányul.

A Pisco Mesterkurzus sikerére alapozva a Nagykövetség 2024 folyamán Pisco Nights elnevezésű promóciós rendezvényeket tervez Budapest főbb szállodáiban, bárjaiban és éttermeiben, amelyeken különböző vendégek, a helyi média és a nagyközönség vesz részt, hogy megismerkedjenek a perui nemzeti itallal, különösen a Pisco Sour és a Chilcano koktélokkal.

Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling

Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Catain (Kapitány koktél). Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling
Pisco, a perui szőlőpálinka meg akarja hódítani a magyar piacot is. Masterclass Budapesten. Fotó: Hirling Báling

Szintén érdekes cikk Peruról, ahol bemutatjuk a módszert, amellyel a peruiak 1700 éve életet lehelnek a sivatagba, részletek itt.

És ha már Peru, akkor inkák: Meglepően sokszínű volt az inka közösség a DNS-ük alapján

Ha szeretnéd segíteni a HellóMagyar munkatársainak munkáját és a független újságírást,
itt tudod támogatni az oldalunkat
Budapest Dél-Amerika esemény pálinka
Megosztás

Érdemes elolvasni

  • Hogyan építették piramisokat? Ezek a legvalószínűbb elméletek

  • Papír mindenáron: a Kádár-korszak újrahasznosító hadjárata

  • Átfogó fejlesztés indul a Balaton repülőterén: nemsokára utazhatunk nemzetközi járatokon

  • Egy elhaladó csillag száműzheti a Földet a Naprendszerből

  • Különleges ajándékokat kapott III. Károly koronázása alkalmából

  • Veszélyben az egyik magyar légitársaság?

Kapcsolódó cikkek

bitcoin kriptovaluta
2025.05.28.

Hogyan ösztönzi a BTC–HUF pár a digitális valuta terjedését Magyarországon a Binance‑en


Olvasson tovább
kánikula praktikák
2025.05.27.

Kánikula túlélőcsomag a régi idők okos trükkjeivel


Olvasson tovább
napkitörés nap Nasa napvihar
2025.05.21.

A NASA figyelmeztet: hatalmas napviharok érik el a Földet


Olvasson tovább
Vulkán terület
2025.05.20.

Vulkán Olaszország alatt: A földmozgások új értelmezése Campi Flegreinél


Olvasson tovább
rkk_336x280px

Érdemes elolvasni

stso

Adatkezelési tájékoztató

Süti (cookie) kezelése

Jogi közlemény

Szerzői Jogok

Hirdess velünk

Impresszum

© 2025 HelloMagyar. Minden jog fenntartva! | Szerver: levixdc.hu
Olvastad már?
Hogyan építették piramisokat? Ezek a legvalószínűbb elméletek

Hogyan építették piramisokat? Ezek a legvalószínűbb elméletek

Tovább olvasok
Papír mindenáron: a Kádár-korszak újrahasznosító hadjárata

Papír mindenáron: a Kádár-korszak újrahasznosító hadjárata

Tovább olvasok
Átfogó fejlesztés indul a Balaton repülőterén: nemsokára utazhatunk nemzetközi járatokon

Átfogó fejlesztés indul a Balaton repülőterén: nemsokára utazhatunk nemzetközi járatokon

Tovább olvasok
Egy elhaladó csillag száműzheti a Földet a Naprendszerből

Egy elhaladó csillag száműzheti a Földet a Naprendszerből

Tovább olvasok
Különleges ajándékokat kapott III. Károly koronázása alkalmából

Különleges ajándékokat kapott III. Károly koronázása alkalmából

Tovább olvasok
Veszélyben az egyik magyar légitársaság?

Veszélyben az egyik magyar légitársaság?

Tovább olvasok
Új olajmezőt találtak Magyarországon, több mint ezer hordónyit termel naponta

Új olajmezőt találtak Magyarországon, több mint ezer hordónyit termel naponta

Tovább olvasok
Versenyt futnak az idővel a gleccserkutatók, több évszázadnyi információ veszhet oda

Versenyt futnak az idővel a gleccserkutatók, több évszázadnyi információ veszhet oda

Tovább olvasok
Jelentősen gyorsult az emberi evolúció a húsfogyasztás megjelenésével

Jelentősen gyorsult az emberi evolúció a húsfogyasztás megjelenésével

Tovább olvasok
63 napot töltött egy barlang mélyén egy férfi, és átírta, amit az emberi testről addig tudtunk

63 napot töltött egy barlang mélyén egy férfi, és átírta, amit az emberi testről addig tudtunk

Tovább olvasok
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4